Lokaalmarkt krijgt onderkomen in ‘t Ankerpunt

Algemeen Wichelen

Er komt een verkooppunt voor lokale en hoeveproducten in ‘t Ankerpunt in Serskamp. Dat werd op de gemeenteraad besproken.

Schepen Eric Jacobs (SAMEN): “We willen een verkooppunt inrichten met hoeveproducten uit de gemeente, ook landbouwers uit buurgemeenten kunnen afhankelijk van het aanbod deelnemen. De oprichting staat in ons lokaal klimaatplan, want het helpt mee om uitstoot te verminderen. Er werd door werkgroep ondernemen een charter opgesteld.”

De gemeente krijgt hulp bij de uitbouw van de boerenmarkt. “Mensen uit onze gemeente zijn al actief op een andere Lokaalmarkt, zij kennen nog anderen uit onze gemeente en deelgemeenten en zullen hen overtuigen om mee hun waren aan te bieden”, zegt burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN). “Dat zou maandelijks kunnen in ’t Ankerpunt in Serskamp. Onder de vorm van afterwork Fridays. Mensen kunnen dan naar daar gaan om te shoppen. Het zou een gezellige plek kunnen zijn om lokale producten te gaan halen, zeker wanneer corona wat gaan liggen is. De luifel van ’t Ankerpunt vinden wij de ideale plek.”