Koetshuis aan pastorie in centrum krijgt restauratie

Algemeen Buggenhout

Achter de pastorie in het centrum van Buggenhout staat een vervallen koetshuis. Dat krijgt een stevige restauratiebeurt volgens het gemeentebestuur.

Eerder werd geopperd om het koetshuis met de grond gelijk te maken, maar daar is nu geen sprake meer van. De mogelijkheden na restauratie van het pand zijn legio.

Zo zouden er kantoren kunnen komen, of wordt het een multifunctioneel gebouw waar bijvoorbeeld tentoonstellingen kunnen gehouden worden. Op dit moment staat het op instorten. Het dak heeft in de eerste plaats aandacht nodig. Nu aan het licht is gekomen dat er in de pastorie zelf stabiliteitsproblemen zijn op de verdiepingen is echter nog niet duidelijk of ook de plannen met het koetshuis een deuk krijgen daardoor.