Vastenvoettocht kiest voor digitale versie in 2021

Algemeen Buggenhout

In 2020 kon de Vastenvoettocht net nog doorgaan, een weekje later was er corona. Omdat het virus nog steeds rondwaart kiest de organisatie ervoor om volgend jaar een digitale versie te houden.

“Omdat het schoolse leven ook een halt was toegeroepen duurde het wat langer om de opbrengsten te verzamelen. Maar tijdens de zomer van ’20 kon het bilan opgemaakt worden. Gedurende de voorbije maand november werden de projecten van de Buggenhoutse benefietwandeling bedacht met een cheque van 1100 euro”, zegt Luc Van Driessche van de organiserende werkgroep. Intussen is de organiserende werkgroep al druk aan de slag om tegen 2021 klaar te staan met een nieuwe editie. “Maar de aanslepende Covid-miserie dreigt hier een stokje voor te steken. Voorlopig is het niet toegelaten om evenementen te organiseren. Maar we laten de moed niet zakken en gaan de creatieve toer op. Tijdens de komende eindejaarsperiode gaan we met de werkgroep aan de slag om een alternatieve Vastenvoettocht op punt te zetten. Er worden een drie trajecten voorzien met afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. RouteYou en Google Forms moeten hierbij soelaas brengen. Deze tochten kunnen de deelnemers dan op eigen houtje afleggen. Het zal immers nog onmogelijk zijn om controleposten op te zetten of om een gezamenlijk vertrek te voorzien.”

“Tijdens de komende eindejaarsperiode gaan we met de werkgroep aan de slag om een alternatieve Vastenvoettocht op punt te zetten”

In de loop van de maand februari zal het organiserend comité via QR-codes de trajecten bekendmaken. “Die kunnen dan tijdens de laatste week van februari en de eerste week van maart 2021 afgestapt worden. Mogelijk worden de QR-codes publiek gemaakt via het tijdschrift ’t Middelpunt en het gemeentelijk informatieblad. Maar de scholen zullen hierbij ook een rol spelen. Een eigen instagrampagina behoort ook tot de mogelijkheden”, volgens Van Driessche. “Natuurlijk blijft het belangrijk om gelden voor de Derde Wereld in te zamelen. Op welke wijze de deelnemers hun bijdrage kunnen leveren is nog niet uitgemaakt. Peterslijsten kunnen misschien digitaal opgesteld worden of mogelijks wordt het downloaden van de route betalend. Tal van vragen moeten nog beantwoord worden en organisatorische problemen moeten nog uit de weg gewerkt worden. De werkgroep hoopt nog hulpvaardige mensen te vinden die kunnen en willen helpen bij de digitale uitwerking van de tocht in 2021.”