Nieuw wegdek en gescheiden fietspaden voor Opstalstraat

Algemeen Lebbeke

De gemeente Lebbeke investeert 590.000 euro in de Opstalstraat. Er komt een nieuw wegdek, de grachten worden aangepakt en het fietspad zal er afgescheiden zijn van de rijweg door hagen.

“De Opstalstraat is al meer dan 20 jaar in een verschrikkelijk slechte staat”, zegt burgemeester Raf De Wolf (N-VA). “Het wegdek en vooral de betonnen fietsstrook vertonen tal van verzakkingen waardoor dat wekelijkse valpartijen geen uitzondering zijn. Omdat wij meer en betere fietspaden hoog in het vaandel dragen hebben we er nu voor gekozen om deze baan prioritair aan te pakken. Wij voorzien hiervoor in de begroting 590.000 euro. Dit budget gaat vooral naar de heraanleg van de grachten, een totaal nieuw wegdek en fietspaden die door middel van een groenhaag zal gescheiden worden van het autoverkeer.”

Er zullen ook wegversmallingen worden voorzien zodat de snelheid in de Opstalstraat kan verlaagd worden. “Via Vlaams minister Zuhal Demir kunnen we ook nog rekenen op meer dan 300.000 euro extra subsidies om een gescheiden riolering in het stuk tussen Kleine Snijdersstraat en Potaardestraat te verwezenlijken”, gaat de burgemeester verder. “We hopen tegen eind 2021 deze werken op te starten. In een latere fase zullen we de studies opstarten om het gedeelte vanaf het rond punt richting Opstal aan te pakken.”