Consultatiebureau Kind en Gezin verhuist naar ‘t Verhoog

Algemeen Hamme

Op de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd de gebruikersovereenkomst goedgekeurd voor VIVA SVV-vzw. Dat is de vzw achter de consultatiebureaus die samenwerken met Kind en Gezin. VIVA SVV verhuist in Hamme van de Achterthof naar de Hoogstraat.

VIVA SVV is het vroegere Reddie Teddy. De vzw organiseert, in samenwerking met Kind en Gezin, zittingen in haar consultatiebureaus op 16 verschillende locaties in Oost–Vlaanderen: Aalst, Berlare, Deinze, Gent (3), Geraardsbergen, Hamme, Nazareth, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Niklaas, Waasmunster, Wetteren en Zelzate. Het gaat om advies, controle en begeleiding van kinderen tot 3 jaar. Het onderkomen in Hamme was in Achterthof 90.

“Het vast bureau nam op 13 oktober 2020 kennis van de officiële vraag van VIVA SVV-vzw, de voormalige Reddie Teddy consultatiebureaus, naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Ann Verschelden (CD&V). “Er werd toen beslist om de lokalen van sociaal ontmoetingscentrum ‘t Verhoog in de Hoogstraat ter beschikking te stellen. Kind & Gezin keurde dat goed. Er werd dus een gebruiksovereenkomst opgesteld tussen de partijen OCMW Hamme en VIVA SVV-vzw, verantwoordelijk voor de werking van de consultatiebureaus. Voor de concrete afspraken zal een huishoudelijk reglement worden opgemaakt. We wilden de dienst in onze gemeente houden, zodat de gezinnen hier op consultatie kunnen blijven gaan.”

De gebruikersovereenkomst werd op de raad goedgekeurd.