Online Schrijfmarathon Amnesty International strijkt neer in Dendermonde

Algemeen Dendermonde

De Schrijftmarathon gaat gezien de coronacrisis online door. In de regio Dendermonde wordt die georganiseerd door Aline Willen.

“Amnesty International roept jaarlijks op om te schrijven voor tien mensen die het slachtoffer werden van onrecht en wiens leven plots veranderde in een regelrechte nachtmerrie. Ze verloren hun vrijheid of werden gedood om niks meer dan hun mening, om wie ze zijn of om wat ze geloven. Leerlingen van de Dendermondse scholen kennen Amnesty Vlaanderen mogelijks al van de Schrijf-ze-VRIJdag”, volgens Aline Willen. “Zo is er bijvoorbeeld Gustavo, een Chileens student die blind werd door politiegeweld. Popi en Bongeka werden beiden vermoord, omdat ze vrouw zijn. Jani krijgt doodsbedreigingen omwille van milieuactivisme. Melike & Özgür riskeren celstraf omdat zij het opnemen voor LGBTQI en Khaled zit in de cel omdat hij als journalist de waarheid publiceerde.”

“In een kwart van de gevallen hebben de acties direct een positief effect”

In de regio Dendermonde organiseert Aline Willen, vrijwilliger bij Amnesty Vlaanderen, de ‘Online Schrijfmarathon Amnesty Vlaanderen regio Dendermonde’. “Het is een publiek Facebook evenement op zondag 27 december waar iedereen kan aan deelnemen”, zegt ze. “Ondanks dat het een Schrijfmarathon heet, kan je ook met een paar kliks de acties steunen. Dit duurt maar 2 minuten. Wist je dat in een kwart van de gevallen de acties direct een positief effect hebben op de levens waar we voor schrijven/klikken? Het reikt ook verder dan de individuele gevallen maar we hebben daarvoor mensen nodig. Het is maar een kleine moeite voor jou maar maakt een groot verschil uit voor hen! Geniet tijdens het Facebook event ook van de muziek van Eranos met speciaal voor deze online schrijfmarathon Occasionally uit het nieuwste album Pale Skin.”

Het event is hier te vinden (Facebook).

 

Foto’s (c) Aline Willen.