Mama’s In Nood voortaan ook in Zele actief

Algemeen Zele

Soraya De Meyer, de trekker en de bezielster van Mama’s In Nood breidt de werking van de vzw uit. Oorspronkelijk was die in Kruibeke en Temse actief. Nu komt Zele daar bij.

Mama’s In Nood is al tien jaar actief en zet zich in voor kansarme moeders. Soraya De Meyer en Ingrid Anné helpen zoveel mogelijk mensen, nu ook in Zele. “Ik woon al vijf jaar in Zele en heb er mijn zaak”, verduidelijkt Soraya De Meyer. “Doorheen die tijd ben ik contact gekomen met organisaties die zich inzetten tegen armoede, zoals De Kolleblomme en Rotz. En het is de bedoeling om veel met hen samen te werken en op termijn een opslagplaats te zoeken om bijvoorbeeld kledij te stockeren. Want er zijn heel wat kansarmen in Zele die een steuntje kunnen gebruiken. Met Mama’s In Nood nemen we er daarom de gemeente bij.”

De vzw zorgt deze Kerst al voor een menu voor de kansarmen in Zele. “We willen ongeveer honderd gezinnen graag een feestmenu schenken, met soep, een hoofdgerecht en een dessert. Simpel is het door corona alvast niet, maar door de samenwerking met de Zeelse horeca doen we eigenlijk twee keer goed”, volgens Soraya. “De horeca is nog steeds dicht en kan ook best wat steun gebruiken. Daarom wordt het eten daar klaargemaakt en bezorgen wij de maaltijden aan de mensen. Voorheen schonken de mensen die ons steunden ingrediënten of bereide maaltijden. Nu kon iedereen die dat wil een menu betalen.”

Info: Facebookgroep Mama’s In Nood.