Kerstraamverhalen bib op nieuwe locaties

Cultuur Lebbeke

Tijd voor een nieuw raamverhaal vonden ze bij de bibliotheek. Het werd opgehangen in de vijf parochies van Lebbeke.

“Omdat het een kerstverhaal is, zochten we enkele nieuwe locaties in de omgeving van de kerk. Zoals het Brouwershuis in Wieze, café de Tongenslijper in Denderbelle en De Fontein in Lebbeke. In Heizijde (Heidehof) en Minnestraal (parochiecentrum) hingen de vorige raamverhalen (rond de periode van Sint Maarten en tijdens de voorleesweek) al onder de kerktoren”, zegt bibliothecaris An Heirbaut.

“Nieuw is ook dat het verhaal niet alleen in Lebbeke zal hangen maar ook in de andere gemeenten van het regionaal samenwerkingsverband Dijk92. Zo schaalt de nieuwe coördinator Tom Van De Velde via het regioverband Dijk92 dit kerstraamverhaal op van een lokaal naar een regionaal niveau. Er is dan ook gekozen voor een verhaal van een regionaal auteur. De keuze viel op Duifje van de Zeelse schrijfster Inge Misschaert en illustrator Sepp Van Den Berghe. Inge kortte het oorspronkelijk verhaal een beetje in voor deze raamverhaalversie. Het is ook geen klassiek kerstverhaal over de kerstman maar een verhaal over vredevol samenleven.” Een raamverhaal lezen in de buitenlucht is coronaveilig. Dus ideaal om met de kinderen even af te zakken naar een Lebbeeks dorpsplein.