KWB Lebbeke en Bent Van Looy nemen mensen mee op een griezelige luistertocht

Algemeen Lebbeke

KWB Lebbeke organiseert een winterse wandeling met luisterverhalen. Die werden speciaal voor KWB geschreven, en ingesproken door muzikant Bent Van Looy.

Met de tocht probeert KWB Lebbeke haar leden en buurtbewoners naar buiten te lokken. “De wandeling is volledig op maat van gezinnen, zodat zij ondanks het stilvallen van het sociale en culturele leven toch nog een leuke familieactiviteit kunnen ondernemen”, vertelt Philip Lermytte  van KWB Lebbeke. “Er zijn twee verschillende verhalen. De min 10-jarigen worden getuige van examens in de heksenschool. Voor de iets ouderen is er een iets spannender verhaal over kamperen in de bossen.”

Elk verhaal wordt verteld in zeven hoofdstukken. Op een wandeling van 4,5 kilometer staan 7 borden met QR-codes. “Scan je zo’n QR-code, dan hoor je Bent Van Looy. En na elk hoofdstuk krijg je ook nog een leuke opdracht om uit te voeren onderweg naar het volgende bord.” Voor de jongsten zijn die leuke doe- of verzinopdrachtjes zonder materiaal; de plus 10-jarigen proberen aan de hand van vragen over het verhaal een lettercombinatie samen te stellen. “De activiteit is volledig coronaveilig”, benadrukt Hugo Van Der Steen. “Hiervoor vragen we echter ook de hulp van de deelnemers, door zich strikt aan hun eigen bubbel te houden.”

De wandeling werd coronaproof gemaakt en duidt de deelnemers op de maatregelen, onder meer met grote borden waarop nog eens duidelijk de voorschriften staan, en door de griezelborden op ruime plekken te zetten. “Onze tocht loopt heel de kerstvakantie tot en met Driekoningen op 6 januari, dus er is tijd genoeg!” Het vertrek is aan de parking van het kerkhof, op de Oudebaan, Lebbeke.