Kleine steegjeswandeling in Schellebelle

Algemeen Schellebelle

Het gemeentebestuur van Wichelen lanceert een nieuwe wandeling. Twee figuren, Walter en Wendy, nemen de wandelaars mee door kleine steegjes in Schellebelle.

“Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk om onze gemeente bruisend en gezond te houden”, klinkt het. “En hoe kunnen we dat beter doen dan onze inwoners groot en klein, jong en oud aan te sporen om erop uit te trekken en op ontdekking te gaan. Typisch aan onze landelijke dorpen zijn de kleine wegeltjes, onverharde paden en mooie stukken natuur die je her en der kan terugvinden. Het zijn deze unieke plekjes die we met deze wandeling in de kijker willen zetten. Want hoe klein of smal een steegje ook mag zijn, ze zijn groots in wat ze doen, namelijk: onze gemeente verbinden! We willen jullie niet alleen kennis laten maken met de locaties, we willen jullie ook echt laten doen, beleven en genieten. Daarom heeft onze vrijetijdsdienst hier en daar kleine opdrachten voorzien die ervoor zorgen dat je jezelf en je kinderen kan entertainen en uitdagen.”

Daarvoor wordt een beroep gedaan op Walter en Wendy. “Dat zijn twee soepele stappers die jullie met veel enthousiasme begeleiden op je tocht. Ze wijzen je niet alleen, letterlijk, de weg, ze zorgen er ook voor dat jullie onderweg leuke dingen kunnen doen en beleven. Een hinkelparcours, een zoekopdracht, een loopwedstrijd,… je kan het zo gek niet bedenken. Walter en Wendy hebben heel wat voor jullie in petto.”

Bij de wandeling hoort een brochure, die is hier digitaal te downloaden.

Foto (c) Gemeente Wichelen.