Kaartjes en kunstwerken voor mensen die steuntje nodig hebben

Algemeen Buggenhout

In het Sint-Vincentiuscollege in Buggenhout maakten de leerlingen van het eerste jaar kerstkaartjes voor inwoners die het in deze crisistijden moeilijk hebben.

“Tijdens de koude wintermaanden willen we op school extra zorg dragen voor mensen die het wat moeilijker hebben. Zeker in tijden van corona is zorgen voor elkaar en verbondenheid een must”, vindt Arne Vinck van Sivibu. “Daarom zetten we vanuit het Sint-Vincentiuscollege een samenwerking met gemeente Buggenhout op poten. De leerlingen van het eerste jaar maakten kaartjes en kunstwerken, de gemeente bezorgt die aan iedereen die dit steuntje kan gebruiken.”

Het project werd bedacht door een aantal enthousiaste leerkrachten van het eerste jaar. “Naar voorbeeld van de opbelactie van de gemeente en enkele andere eenzaamheidsacties wilden we ook ons maatschappelijk steentje bijdragen”, zegt Graadcoördinator Inge Heyvaert. “Daaruit kwam het project rond eenzaamheid tot stand. De weken voor de kerstvakantie werkten de leerlingen aan dit project. Tijdens de eerste les gingen we met hen op zoek naar de betekenis achter eenzaam zijn. In deze twee uurtjes hebben we ook gepolst naar wat leerlingen nu al doen voor buurtbewoners, grootouders, vrienden… En wat blijkt? De jongeren zorgden al voor heel wat eigen initiatieven en creatieve manieren om contact te houden. Ook hebben we onze studenten handvaten aangereikt om om te gaan met eenzaamheid bij zichzelf.”

Daarna gingen de leerlingen aan de slag. “Ze verzamelden in de les lichamelijke opvoeding tijdens de wandeltochten heel wat prachtige foto’s van Buggenhout en deelgemeentes. Die beelden werden duchtig bewerkt en voorzien van mooie teksten, gedichten en groeten. Daarnaast maakten ze ook nog een aantal knutselwerken om de kamers en gemeenschappelijke ruimtes van de rusthuisbewoners op te fleuren. Binnenkort zal de gemeente Buggenhout deze werkjes bedelen. We hopen dat het werk van onze studenten een lichtpuntje en een warm hart mag zijn voor hen.”