Heraanleg kerkhof bijna klaar

Algemeen Berlare

Het gemeentebestuur investeerde in de vernieuwing van het kerkhof. “Er is werk gemaakt van de heraanleg van het mooie centrale pad dat nu in klinkers is aangelegd”, zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). “Daarnaast werd de hele site voorzien van nieuwe poorten en een nieuwe afsluiting. We zorgden ook voor meer groen, enkele moderne zitbanken. En een ruimte waar mensen van een dierbare afscheid kunnen nemen. Alles is vlot verlopen, in samenwerking met onze eigen technische dienst.”

Het nieuwe stuk begraafplaats wordt binnenkort afgewerkt. “We kiezen ook daar voor meer groen. Enkel een opstaande grafsteen is nog toegelaten, geen zerk meer”, gaat de burgemeester verder. “En overal tussen wordt ook gras gezaaid.” De vernieuwing kwam in de plaats van de grindpaden waar het onkruid regelmatig voor ongenoegen zorgde bij de bezoekers van het kerkhof. Dat moet nu verleden tijd zijn.