Verenigingen nemen video op met kerstboodschap

Buggenhout Cultuur

Met het filmpje en de kerstboodschap in ‘wij houden de vlam brandend’ willen de verenigingen uit Buggenhout, Dendermonde en Lebbeke een krachtig signaal geven.

De videoclip is een initiatief van regisseur Stijn De Wolf van Camerata Productions. Deze kerstboodschap kwam tot stand met steun van stad Dendermonde, lokaal bestuur Buggenhout, gemeente Lebbeke en de Vlaamse Overheid. “Om deze kerstboodschap extra kracht bij te zetten werd er contact opgenomen met verschillende groepen en organisaties uit de regio Dendermonde – Lebbeke – Buggenhout om het zeer uiteenlopende karakter van de cultuursector te weerspiegelen”, zegt Stijn De Wolf. “Alle vrijetijdsverenigingen aan bod laten komen, kon helaas niet want dat zijn er voor de regio Dendermonde – Lebbeke – Buggenhout meer dan 180.”

De groeperingen die in het filmpje de boodschap mee uitdragen zijn Dynamic Symphonic Band, Volkskunstgroep Reynout, Jeugdkoor Jeko, Incar Dansspektakel, Poppenkast Suikerbol, Tejater Restant, ShaMoDo It, Koor Cantico, Honkey Tonk Jazzclub, Gilde Der Vrije Pijnders, Camerata Productions, Moving Baasrode, Koninklijke Harmonie Met Moed Vooruit, Bloemencorso, Toneelkring WIJ, Cultuurraad Lebbeke & Folkband Roots.

“De opnames verliepen coronaproof maar toch willen de deelnemende verenigingen voldoende warmte uitsturen. Velen onder hen zijn sinds maart niet meer actief geweest en delen een gedeelde smart over de weggevallen werking en het gemis aan activiteiten. Met deze kerstboodschap hopen zij dat het nieuwe jaar letterlijk een goede gezondheid mag brengen zodat de activiteiten weer kunnen opstarten.”

Het filmpje is hier te bekijken.