… de Sterrenklas van 2020 in ‘t Vlasbloempje

Groetjes uit Dendermonde
450 klassen uit de 3de graad basisonderwijs in Vlaanderen namen dit jaar deel aan de Europawedstrijd Sterrenklas. Leerlingen ontdekten via online en offline oefeningen meer over de Europese Unie. Klas L5A van juf Steffi op ‘t Vlasbloempje uit Grembergen kwam als winnaar uit de bus.

“Met de wedstrijd Sterrenklas komen leerlingen meer te weten over de samenwerking tussen de Europese landen en wat de Europese Unie allemaal doet in het dagelijkse leven. Klas L5A van ‘t Vlasbloempje uit Grembergen werd in Oost-Vlaanderen tot Sterrenklas verkozen en wint hierdoor een leuk prijzenpakket”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking

Het online lespakket ‘Sterrenklas’ richt zich tot klassen van de laatste graad van het basisonderwijs. Leerkrachten en leerlingen gingen samen met het kant-en-klare materiaal aan de slag en ontdekten spelenderwijs hoe de Europese Unie aanwezig is in het leven van elke dag. Sterrenklas is een jaarlijks initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en van de Dienst Europa van de provincie Vlaams-Brabant. Sterrenklas is een creatie van Europahuis Ryckevelde.