Curieus schreef wenskaart naar alle bewoners en personeelsleden van de Berlaarse woon-zorgcentra

Algemeen Berlare

De bestuursleden van Curieus Berlare maakten en beschreven kerstkaartjes voor de bewoners van de woon-zorgcentra in de gemeente.

“De woon-zorgcentra in Berlare werden hard getroffen door het coronavirus. Naast de angst voor dit virus is het ook een zeer eenzame periode voor de bewoners. De personeelsleden is het al maanden een hectische en stressvolle periode. Dat was Curieus Berlare, Overmere en Uitbergen niet ontgaan”, zegt Jan Van Hee. “De activiteiten van de Berlaarse Curieus-afdeling mogen dan door corona stil liggen, de bestuursleden zitten niet stil. Verschillende van hen gingen aan de slag met stiften en kleurpotloden om kaarten in te kleuren. Het resultaat was een stapel van zo’n 250 kaartjes. Op elk kaartje werd ook een persoonlijke boodschap geschreven zodat elke bewoner en personeelslid een unieke wenskaart kreeg.”

De stapels werden door de bestuursleden Rita Hanselaer en Christelle Vanhouwe naar de rusthuizen gebracht. “We hadden ze liever persoonlijk aan de mensen gegeven, maar in de gegeven omstandigheden is dat natuurlijk geen optie”, vertelt Rita Hanselaer. “De mensen van het onthaal zorgen voor de verspreiding onder de bewoners en personeelsleden.” Christelle Vanhouwe vult aan: “Dit is een kleine geste, waarvan we hopen dat het wat licht mag brengen in deze duistere periode voor de feestdagen.”

Meer info: https://www.facebook.com/CurieusBerlare

Foto (c) Curieus Berlare.