Inwoners kunnen waardebonnen voor lokale handel winnen met budget nieuwjaarsreceptie

Algemeen Dendermonde

Het stadsbestuur geeft 18.000 euro extra aan de feestcomités in de deelgemeenten om een eindejaarsactie op te zetten. Het geld was normaal voorzien om onder meer de nieuwjaarsreceptie mee te organiseren.

“Dit is normaal gezien de tijd van het jaar dat de stadsdiensten en de lokale feestcomités volop bezig zijn met de organisatie van hun kerstmarkten, winterdorpen en nieuwjaarsrecepties. Maar zoals bij alles dit jaar heeft corona daar anders over beslist. We wilden ons echter niet zomaar neerleggen bij de situatie en zijn de voorbije weken in overleg gegaan met de feestcommissies in de deelgemeenten. Het resultaat: samen kunnen we aan de Dendermondenaren toch nog een mooie start van het nieuwe jaar aanbieden, met respect voor de geldende coronamaatregelen”, zegt schepen Martine Van Hauwermeiren (CD&V).

“De rode draad is dat de inwoners waardebonnen kunnen winnen die geldig zijn bij de lokale handelaars”

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist dat het budget dat normaal toegewezen wordt aan de organisatie van de nieuwjaarsactiviteiten (in hoofdzaak de receptie op de Grote Markt) verdeeld mag worden onder de verschillende feestcomités. “Zodat zij hiermee kleinschalige initiatieven kunnen uitwerken. Elk comité heeft op zijn beurt het engagement uitgesproken om in zijn deelgemeente een actie te organiseren. De rode draad daarbij is telkens dat de inwoners waardebonnen kunnen winnen die geldig zijn bij de lokale handelaars. Soms gebeurt de verdeling via een tombola, soms via een wedstrijd”, alsnog de schepen.

Het lokaal bestuur zorgt voor een inbreng van 18.000 euro. “Verschillende feestcomités voegen daar nog een deel eigen middelen aan toe, zodat in totaal voor ongeveer 25.000 euro prijzen kunnen geschonken worden die bewoners en middenstanders in onze deelgemeenten ten goede komen. Deze actie komt bovenop de andere maatregelen die we de voorbije maanden al genomen hebben om de sociale samenhang en het verenigingsleven in Dendermonde te ondersteunen en het lokaal winkelen te promoten. Elke lokale feestcommissie zal in de komende dagen en weken zelf verder communiceren met inwoners en handelaars over de concrete acties die ze nemen in hun deelgemeente.”