Omgevingsvergunning voor nieuw veld FC Lambrecht ingediend

Opdorp Voetbal

FC Lambrecht kan het voetbalterrein in de Stenenmolenstraat in Opdorp niet meer huren. Dat raakte eerder bekend. De club kan blijven bestaan en in de toekomst spelen op een derde terrein op het complex van Rangers Opdorp in de Damstraat. Er kwam een akkoord om tot juni 2021 in de Stenenmolenstraat te blijven. Steven Creyelman (Vlaams Belang) wilde weten hoe ver het bestuur ondertussen met de aanleg van het nieuwe terrein staat. “Ik had graag wat zekerheden over wie wat financiert”, zegt hij, “en over het feit of alles op tijd klaar zal zijn.”

De voetbalclub speelt al veertig jaar in de Stenenmolenstraat, maar zonevreemd. Een klacht en een proces van een buurtbewoner bracht alles in een stroomversnelling. De gemeente zegde de huurovereenkomst op. En dat in wat een feestjaar moest worden, de club bestaat in totaal vijftig jaar. In september stapte een delegatie naar de gemeenteraad. Steven Creyelman (Vlaams Belang) zette het punt op de agenda. Hij peilde naar een tussenstand in het dossier rond de aanleg van een nieuw voetbalveld in de Damstraat. “Het bestek is uitgebreid met dug-outs, een overdekte staanplaats en een bergruimte, het dekt nu dus het volledige plaatje”, volgens schepen van Sport Geert Mannaert (CD&V) die zelf nog lange tijd bij FC Lambrecht voetbalde.

“De omgevingsvergunning is ingediend”

“Van FC Lambrecht wordt gevraagd om mee te werken in de mate van het mogelijke ook bij te dragen, al gaan we ervan uit dat wij als gemeente het volledige budget voorzien. De omgevingsvergunning is ingediend, tot 22 december krijgen drie studiebureaus de tijd om hun dossier in te dienen. Nadien kan de opdracht gegund worden. In overleg met FC Lambrecht wordt dan een uitvoeringsdossier klaargemaakt dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Daarna kan een aannemer gezocht worden. Dat het tegen volgend voetbalseizoen allemaal in orde zal zijn, dat kan ik echter niet garanderen. We zullen er voor zorgen dat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat op administratief vlak.” De gemeente voorziet een budget van 125.000 euro.