Kerststallen in de parochie Berlare-Zele

Algemeen Berlare Zele

De inwoners van Berlare en Zele kregen een folder in de brievenbus met daarin onder meer een opsomming van waar in de parochie er kerststallen te vinden zijn.

“Met de korte dagen in het verschiet kijkt iedereen uit naar de gezelligheid van Kerst. Versiering, lichtjes, bezoekjes,lekker eten en kerstmarkten allerhande maken van deze periode de gezelligste tijd van het jaar. Maar niet dit jaar, door corona”, volgens pastoor Jan Van Raemdonck. “Geen kerstmarkten, geen kerstconcerten, geen grote gezongen kerstvieringen en geen uitgebreide familiefeesten. Daarom hebben alle deelparochies van onze Nieuwe Parochie de handen in elkaar geslagen en een gemeenschappelijk initiatief op poten gezet.”

“Maak er een ontdekkingstocht van samen met je kinderen of kleinkinderen en geef hen het wonder van Kerst mee”

In alle kerken, op kerkpleinen en in verschillende kapellen in Zele, Berlare, Overmere en Uitbergen werden er kerststallen of kersttaferelen geplaatst worden. “Alle informatie is gebundeld in een kerstfolder. Bewaar hem en gebruik hem om al wandelend, al fietsend of met de auto op pad te gaan. Alleen of met je gezinsbubbel. Maak er een ontdekkingstocht van samen met je kinderen of kleinkinderen en geef hen het wonder van Kerst mee. In de folder staan ook de kerstvieringen vermeld. Deze zullen wel, niet of op een ander tijdstip doorgaan naargelang de coronaregels op dat moment.”