Beschrijfbare kerstballenplaatjes wachten op boodschappen inwoners

Algemeen Berlare

In Berlare en de deelgemeenten hangen in de kerstbomen beschrijfbare plaatjes. Het gemeentebestuur hoopt dat veel inwoners er een boodschap zullen op schrijven.

“Dat 2020 een moeilijk jaar was, hoeft geen betoog. Maar laat dat geen reden zijn om het niet in schoonheid af te sluiten. We roepen de inwoners op om hun kerstwensen met elkaar te delen via beschrijfbare kerstballen in de kerstbomen van de verschillende dorpskernen”, verduidelijkt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). “We mogen deze eindejaarsperiode dan wel geen fysiek contact hebben met elkaar, het blijft dé periode van verbinding en samenhorigheid.”

Het Berlaarse gemeentebestuur wil dit kostbare gevoel visualiseren door de kerstbomen in Overmere, Uitbergen, Berlare en de Donk vol te hangen met kerstballenplaatjes waarop inwoners hun wensen voor elkaar kunnen schrijven. “Een handgeschreven boodschap heeft zo veel charme”, vindt burgemeester Katja Gabriëls. “Dat kunnen we deze kerstperiode wel gebruiken. Via de kerstballen kunnen we elkaar een hart onder de riem steken of het beste wensen voor het nieuwe jaar. Wandel dus op tijd eens langs de bomen om de nieuwste wensen te lezen of om zelf jouw boodschap neer te pennen. Vergeet je eigen stift niet.”

Wie het wil kan zijn of haar boodschap ook delen via de sociale media. “Door een foto te maken van je hartverwarmende kerstwens en deze op Facebook of Instagram te delen met #berlaretegencorona, bezorg je nog meer mensen een lach op het gezicht. Bedankt daarvoor en bedankt om elke maatregel strikt te blijven opvolgen. Hou vol. Ik Ik wens jullie een fijne en gezonde eindejaarsperiode.”