Nog geen beslissing rond mogelijkheid wekelijkse markt in Opstal

Algemeen Opstal

Krijgt Opstal een wekelijkse markt, met kramen die groenten, fruit, zuivel of kippenproducten verkopen?

Bij N-VA zijn ze benieuwd naar de stand van zaken rond een minimarkt in de deelgemeente Opstal. “In het verleden werd door bewoners van Opstal al gevraagd of het niet mogelijk was om wekelijks enkele marktkramen te voorzien”, zegt Sylva Bogaerts (N-VA). “Daarom geen echte markt zoals in Buggenhout, wel een plek waar mensen alledaagse goederen en voeding kunnen kopen. Ook omdat er geen echte buurtwinkel meer is en sommigen minder mobiel zijn om echt grotere verplaatsingen te doen.”

“Andere gemeenten die het ook al probeerden gaven aan dat een markt opstarten in een deelgemeente de eerste twee weken rendabel is, maar dat het nadien stevig bergaf gaat”

Het bestuur is er nog niet helemaal uit. “We willen de handelaars die wekelijks op de markt staan in Buggenhout niet passeren”, zegt schepen Nadine Sertijn (CD&V). “We hebben hen gevraagd of er interesse was om ook in Opstal te staan. En het was duidelijk dat de angst leeft dat er minder naar Buggenhout zal gekomen worden als er ook een marktje in Opstal wordt opgestart. In de buurt is er al markt op zaterdag in Lebbeke, op maandag in Dendermonde, dinsdag in Londerzeel, een ander moment is er dan misschien in het weekend. Of in de namiddagen wat dan ook niet zo simpel is. Andere gemeenten die het ook al probeerden gaven aan dat een markt opstarten in een deelgemeente de eerste twee weken rendabel is, maar dat het nadien stevig bergaf gaat. We zijn er vandaag nog niet over uit of we het effectief zouden proberen of niet.”

De schepen gaf nog mee dat individuele marktkramers steeds een aanvraag kunnen doen naar een standplaats in Opstal. Er zijn er zo al in Opdorp.