Liberalen tegen verkoop parking Beeckman

Lebbeke Politiek

Bij Open VLD willen ze niet dat de parking Beeckman in het centrum van Lebbeke verkocht wordt. Mogelijk komt op de site een bouwproject.

De parking Beeckman ligt aan cultuurcentrum De Biekorf en paalt aan de gronden van het Gemeenschapsonderwijs met basisschool ‘t Konkelgoed. Het vorige gemeentebestuur kocht de parking aan in 2018, er is plaats voor 120 wagens. Er staan ook loodsen, die worden gebruikt door de technische uitvoeringsdiensten. Het huidige lokale bestuur wil de parking nu van de hand doen. En dat zint oppositiepartij Open VLD niet. “De parkeerdruk in de omliggende straten zal toenemen als er een bouwproject op de site komt”, meent Freya Saeys. “Bovendien is het voortbestaan van ons cultuurcentrum niet meer verzekerd aangezien er rond dat gebouw maar 75 parkeerplekken zijn en er 686 mensen binnen kunnen om naar een voorstelling te kijken. Mensen die in de buurt wonen parkeren er zelfs op 20 daarvan.”

Wanneer er zou gebouwd worden, dan is een voorwaarde om 40 publieke parkeerplaatsen te voorzien. “Dat is maar eenderde van wat er nu beschikbaar is”, gaat Saeys verder. “Bovendien wordt per wooneenheid één parkeerplek ingepland, dus als gezinnen meer dan één wagen hebben worden er daar ook van ingenomen.” De verkoopsprocedure werd op de laatste gemeenteraad vastgelegd.

Foto (c) Open VLD Lebbeke