Blokspots open voor studerende jongeren

Algemeen Dendermonde

Het stadsbestuur opent opnieuw de blokspots in Dendermonde. Studenten zijn welkom in Sportcentrum Sint-Gillis, de jeugddienst en jeugdhuis Zenith (zonder drankverkoop). “Tijdens de blokperiode bieden we dus een beperkt aantal blokspots aan, maar hopen hiermee toch de studenten die nood hebben aan samen studeren een hart onder de riem te steken”, zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V).

“Er zijn jongeren die het niet makkelijk vinden om zich thuis te focussen. Daarom slaan de sportdienst, de jeugddienst en jeugdhuis Zenith de handen opnieuw in elkaar om de studenten in deze winterblokperiode een rustige en coronaproof studieplek aan te bieden, zodat zij zich kunnen voorbereiden op hun examens. Registreren kan vanaf nu.” Bij het organiseren van de blokspots worden de algemene richtlijnen die opgesteld zijn voor het organiseren van stille studeerplekken gevolgd. “De stille studieplek is enkel toegankelijk na een reservatie, om wachtrijen op de locatie te vermijden. De toepassing van de beschermingsmaatregelen wordt vooraf uitgebreid gecommuniceerd aan het personeel dat instaat voor de organisatie van de stille studieplek en (bij reservatie) aan de scholieren, cursisten en studenten die wensen gebruik te maken van de stille studieplek”, gaat de schepen verder.

Iedereen wordt opgelegd om continu een mondmasker te dragen. Alle openingsuren en sluitingsdagen per locatie zijn terug te vinden op www.dendermonde.be/blokspot of op de Facebookpagina Jeugddienst Dendermonde.