Schooltje Boteraard openbaar verkocht

Algemeen Hamme

Het schooltje op de Boteraard in Zogge wordt openbaar verkocht. Dat werd door de gemeenteraad goedgekeurd.

Kleuterschool Ondersteboven staat sinds 2018 leeg. Toen waren er nog twee kleuters ingeschreven, maar het gemeentebestuur besliste om hen school te laten lopen op het Kaaiplein. Om een school open te houden zijn twaalf leerlingen nodig. En dat aantal werd dus niet meer gehaald. Op de gemeenteraad werd beslist om het gebouw openbaar te verkopen.

Nu wordt het schooltje op de Boteraard nog gebruikt door jeugdbeweging Chiro om de bubbels tijdens deze coronacrisis groter te kunnen maken. Het wordt via Biddit en met een instelprijs van 50.000 euro online aan de man gebracht. De opschortende voorwaarde dat het pas kan gebruikt worden na de pandemie is daarbij belangrijk. Het pand is ongeveer 90 jaar oud.