Vrijwilligers houden contact met inwoners die het moeilijk hebben

Algemeen Wichelen

Een groep van vrijwilligers zal naar de inwoners van Wichelen bellen met de vraag of er noden zijn. Mensen kunnen zelf aangeven of ze een telefoontje willen of dat ze iemand kennen die dat wel graag zou hebben.

“We zitten ondertussen terug al even in ons kot en de dagen worden steeds korter. Bij vele mensen stijgen gevoelens van eenzaamheid, angst of coronamoeheid. Samen zijn we echter sterker. Wij zetten alles op alles om onze burgers bij te staan in deze moeilijke periode via een contactpunt”, klinkt het. “Het doel van ons contactpunt is om iedereen die het moeilijk heeft, een hart onder de riem te steken. Een groep van vrijwilligers zal op vaste basis naar onze inwoners bellen en hen een luisterend oor bieden, vragen naar hun noden en indien gewenst doorverwijzen naar de juiste hulpverlening.”

“Heb jij het moeilijk in deze periode en heb je nood aan een luisterend oor? Of ken je iemand die er baat bij zou hebben om af en toe een telefoontje te krijgen? Geef jezelf of deze persoon dan door via julie.bontinck@ocmw-wichelen.be of bel naar 052/43.24.68.” De gemeente gaat ook nog op zoek naar vrijwilligers. “Ben je enthousiast, heb je een groot inlevingsvermogen en wil je graag mensen opbellen die in deze golf van coronacrisis te kampen hebben met angst, eenzaamheid of verhoogde kwetsbaarheid? Meld je dan als contactvrijwilliger via margot.mys@ocmw-wichelen.be of bel naar 052/43.24.65.”