Vraag naar meer mogelijkheden om te bewegen in Buggenhout

Buggenhout Sport

In tijden van corona gaan mensen op zoek naar extra mogelijkheden om te bewegen. Op een individuele manier. Her en der ontstaan nieuwe wandel- en fietsroutes. De oppositie in Buggenhout wil dat het gemeentebestuur ook blijft inzetten op beweging.

Bij N-VA pleiten ze voor meer bewegingsmogelijkheden in de wijken. “Er zijn subsidiemogelijkheden bij Sport Vlaanderen daaromtrent”, geeft Jan Jacobs (N-VA) aan. “Waarom geen looplussen inrichten naar Opstal en Opdorp, joggers die ik sprak willen daar zeer graag aan meewerken.” Schepen Geert Mannaert (CD&V): “Wij proberen in te pikken op het feit dat er meer dan ooit wordt gewandeld. De bordjes van de wandeling Tussen Bos en Brouwerij en de Scheldewandeling aan Den Briel zijn geleverd en worden geplaatst. Wat loopomlopen betreft zitten we in onze gemeente al redelijk goed. Er is geen enkele gemeente met zo’n bos als het onze. Daarnaast is er de Finse piste waar men ook ’s avonds terechtkan tot 22 uur. We zijn al met een project rond bewegen bezig, samen met Logo Dender. Daar komt onder meer een 10.000-stappenplan en een dementievriendelijke wandeling in het centrum uit voort. De looplussen naar de deelgemeenten zullen we bekijken, maar hebben geen prioriteit.”

“We zijn al met een project rond bewegen bezig, samen met Logo Dender”

Het lokale bestuur wil investeren in buitentoestellen om te fitnessen. Dat is Open VLD bijgebleven. “Volgens ons is het de taak van het gemeentebestuur om er mee voor te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners bewegen”, vindt Cleïs Meys (Open VLD), “zeker in deze tijden. In de meerjarenplanning is per jaar 5.000 euro voorzien voor de aanschaf van toestellen. Wij vinden het interessant om dat budget voor 2021 versneld aan te snijden en het al in januari te besteden.” De meerderheid geeft aan dat dat bedrag maar een peulschil is. “Met die 5.000 euro per jaar voor outdoor fitnesstoestellen kom je niet ver”, zegt schepen Mannaert. “Een toestel kost namelijk meer, gemiddeld 7 à 8.000 euro. In 2020 is er nog geen gekocht, begin volgend jaar wel. Het zal geplaatst worden aan De Pit. Er komt ook een ‘beweegbank’, een bank waar verschillende oefeningen aan kunnen gedaan worden.”