Lokaal bestuur staat achter charter Baanbrekende Werkgever

Algemeen Zele

Het lokale bestuur van Zele ondertekent het charter ‘Baanbrekende Werkgever’ en gaat daarmee in op het voorstel van oppositieraadslid Serdar Celik (SP.A).

Zele volgt zo het voorbeeld van onder meer Dendermonde om werk en mobiliteit slimmer te organiseren. “De Lijn, Antwerp Management School en Jobat lanceerden samen het charter Baanbrekende Werkgever”, legt Serdar Celik (SP.A) uit. “Dit charter geeft organisaties een kader en extra stimulans om het hybride werken (deels thuis, deels op kantoor) en de nieuwe mobiliteit te verankeren in een beleid waarbij de medewerker centraal staat. Het charter wil daarnaast ook de start zijn van een dialoog over hybride werken en een nieuwe mobiliteit. Een dialoog op verschillende niveaus: tussen organisaties onderling, tussen organisatie en medewerker, tussen organisatie en syndicale partners en tussen organisaties en politieke stakeholders.”

“Dit charter geeft organisaties een kader en extra stimulans om het hybride werken en de nieuwe mobiliteit te verankeren in een beleid”

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich door de coronacrisis op een kantelpunt. “Hét moment voor organisaties om de werknemer centraal te zetten in het nieuwe normaal en hybride werken daar een prominente plaats in te geven. Hoewel er hoopgevende berichten verschijnen over de ontwikkeling van een coronavaccin, zullen heel wat gebruiken die we vandaag kennen zoals thuiswerk, blijven in het ‘nieuwe normaal’. Ik ben dan ook blij dat het gemeentebestuur ingaat op mijn voorstel om dit duurzaam te verankeren in het beleid”, alsnog Celik.

In het charter Baanbrekende Werkgever staat de medewerker centraal. De initiatiefnemers willen zo een positieve impact hebben op het welzijn. “De gemeente Zele neemt een voorbeeldrol op als moderne werkgever met aandacht voor flexibiliteit en groene mobiliteit. Het ondertekenen van dit charter kan een stimulans zijn voor Zeelse bedrijven om hierop in te zetten.”