Dag van afvalophaling wijzigt voor een deel van Hamme vanaf 1 januari

Algemeen Hamme

Verko vraagt de inwoners van Hamme om alert te zijn voor de juiste dag van de afvalinzameling. Die wijzigt volgend jaar naar dinsdag of donderdag.

Vanaf 2021 wijzigt voor een deel van Hamme de dag van de afvalophaling. De straten van de dinsdagronde (DiR) vormen dan de donderdagronde (DoR) en omgekeerd. Dat is ook te zien op de nieuwe afvalkalender die deze week in de bus valt. Peter De Leeuw, directeur van Verko verduidelijkt: “Wie dus nu gewoon is om het afval op dinsdag aan te bieden, zal dit volgend jaar op donderdag moeten doen. Bij wie de vuilniswagen nu op donderdag langskomt, gebeurt dit binnenkort op dinsdag. We hebben deze belangrijke wijziging doorgevoerd om de rondes voor onze ophalers minder belastend te maken.”

De afvalkalender geeft netjes alle ophaaldata weer. Wie graag automatisch meldingen ontvangt om het afval op de juiste dag buiten te zetten en zo vergissingen wil vermijden, doet er goed aan om de gratis Recycle! app te installeren.