Warmste kerstboom van Vlaanderen staat bij Keramit

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Bij de vzw Keramit in de Ridderstraat in Berlare zaten ze tijdens de coronaperiode niet stil. Het ontmoetingshuis voor mensen met een slepende ziekte maakte mondmaskers, sjaals en bouwden de ‘warmste’ boom van Vlaanderen.

“Keramit is een kleine vzw, maar met een heel groot hart. Zo hebben wij nog niet stil gezeten tijdens de lockdowns in deze moeilijke coronatijden”, zeggen ze bij Keramit. “Sinds 13 maart hebben wij 14 weken lang gratis mondmaskers gemaakt en coronaproof verdeeld. Onze vrijwilligers hebben er, elk in hun eigen veilige bubbel, zo’n 15.600 stuks gemaakt. Daarna zijn we sjaals gaan breien voor het Berrefonds. En kledij zamelen we nu ook in voor Kansarmen Vlaanderen. Dit gebeurt ook coronavrij via onze dropbox aan de straat. Door het steeds langer duren van de lockdown zijn we ons blijven inzetten voor kleinere doelen. Zo hebben we met onze Keramiekes op vraag van Katrien sjaals gebreid voor een rolwagen voor Devon. Stoffenwinkel Vandaels uit Zele schonk ons de wol en zo hebben we een 25-tal hippe handgebreide sjaals geschonken met van elke vrijwilliger een persoonlijke boodschap er aan bevestigd.”

En er is meer. De vrijwilligers van Keramit bouwden een ‘warme’ kerstboom. “Die is veel meer dan een lapjeskerstboom. Onze boom heeft ook een groot hart en wil symbool staan voor dit zeer moeilijke onaangename jaar. Hij is gemaakt met heel veel liefde, warmte en kracht, met gesprokkelde wol. Ons frame is gesponsord door de firma Vemaco uit Buggenhout en katoen is geschonken door Vandaels in Zele. Laat deze warme boom het symbool zijn van 2020 en tonen dat het ook anders kan. Verwarm hem met wensen, namen, steun, herinneringen en data. Met deze warme oproep willen wij vragen om 1 euro te schenken aan onze boom en ons zo te helpen ons geliefde huisje overeind te houden.”

 

Foto’s (c) Keramit.