Leerkracht besmet met Covid-19: De Kleuterkouter gesloten tot na de kerstvakantie

Algemeen Zele

Ten gevolge van een door het coronavirus besmette leerkracht is de school ‘De Kleuterkouter’, aan het Julie Billiartplein, dicht. Mogelijk zijn ook nog andere leerkrachten besmet. Zij werden voor alle zekerheid in quarantaine geplaatst. Deze maatregel heeft impact op de organisatie van een coronaveilige schoolomgeving. Om die reden besliste het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in onderling overleg met de directie om de school te sluiten tot na de kerstvakantie.

“De school heeft haar verantwoordelijkheid genomen en de leerkrachten en ouders de benodigde richtlijnen meegegeven”, reageert burgemeester Hans Knop (CD&V). “Zij weten dat ze alert moeten zijn voor mogelijke symptomen. We volgen de situatie nauwgezet op en overlegden al met het onderwijsveld, artsen en de verantwoordelijke voor de contactopsporing in onze regio. Dit voorval bewijst dat corona nog steeds niet uitgeroeid is. De pandemie is nog niet voorbij.”

“Dit voorval bewijst dat corona nog steeds niet uitgeroeid is”

Zele scoort momenteel niet goed in de cijfers. “We merken dat de waakzaamheid afneemt. Ik besef zeer goed dat dit met Kerst en eindejaar in aantocht geen fijne boodschap is, maar ik kan niet genoeg beklemtonen dat we met zijn allen voorzichtig moeten blijven, afstand houden en alle regels respecteren. Wie symptomen vertoont moet altijd een dokter raadplegen, zelfs al lijkt het om een gewone verkoudheid te gaan. Blijf in afwachting van het testresultaat thuis. Ga niet werken, winkelen of kinderen naar school doen. Als we dit niet kunnen opbrengen, dan stevenen we gegarandeerd af op een derde golf. Dat willen we onszelf, onze familie en vrienden, onze horeca, onze handelaars en onze zorgverleners niet aandoen.”