Bibliotheek zoekt online schakers

Algemeen Gemeenten Hamme Nieuws

De bibliotheek van Hamme gaat op zoek naar mensen die graag schaken. Sinds september is er namelijk een team actief dat online wedstrijden speelt.

“Al enkele jaren engageren verschillende Hamse vrijwilligers zich om het schaakgebeuren in Hamme te promoten”, klinkt het. “Dat doen ze door beginnende schakers te leren schaken en te laten groeien in hun inzicht in het spel. Daarnaast wordt er natuurlijk ook op regelmatige basis een partijtje schaak gespeeld voor het plezier of de uitdaging. De Hamse schakers hebben zich verenigd in een schaakteam op de website www.lichess.org. Momenteel wordt er met het hele team afgesproken op woensdagmiddag om 14 uur. Er wordt dan een tornooi gespeeld.”

Wie dat wil kan lid worden en deelnemen aan de schaakactiviteiten en toernooien van het team. “Bovendien voorziet de website Lichess ook in een goed aanbod van schaakoefeningen en -lessen, zodat je je speelniveau stap voor stap kan verbeteren.” Meer info hier.

 

Foto (c) Pexels.