700 gezinnen kregen al Lebbeekse cadeaubon

Algemeen Lebbeke

Begin december kregen 1.400 gezinnen met een beperkt budget in Lebbeke een brief vanuit het sociaal huis. Omdat de coronacrisis het voor mensen met een beperkt inkomen vaak nog moeilijker maakt om de eindjes aan elkaar te knopen, krijgen zij per persoon in het gezin Lebbeekse cadeaubonnen ter waarde van 20 euro. Al 700 gezinnen kwamen de voorbije twee weken over de vloer.

Schepen van Sociale Zaken Goedele De Cock (SP.A): “Door de coronacrisis zijn sommige producten in prijs gestegen of is het niet altijd mogelijk om het goedkoopste product te kopen. We willen de Lebbekenaren met een beperkt inkomen graag een duwtje in de rug geven. Bovendien werken we bewust met Lebbeekse cadeaubonnen. Zo steunen we tegelijk onze lokale handelaars.”

Wie een brief kreeg en de bonnen nog niet ophaalde kan bellen naar het sociaal huis (052 46 91 00) om een afspraak te maken. Wie in collectieve schuldbemiddeling zit kreeg geen brief, maar heeft wel recht op de cadeaubonnen.