RECEPT: Pasta met tomaat-olijvensaus en gebakken vis

De Smaakmadam

Dit is een snel en gezond gerecht dat perfect doenbaar is voor in de week. Er zijn enkele basisingrediënten maar verder heb je de keuze van vis en pasta.

Er zit ansjovis in de saus, maar dit geeft enkel een subtiele smaak. Dus ook als je er niet van houdt: zeker proberen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g pasta naar keuze (ik gebruikte orzo, maar dit kan ook een andere korte soort zijn)
  • 2 eetlepels zwarte ontpitte olijven, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 verse tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • halve chilipeper zonder zaadjes (of een hele als je van meer pit houdt), fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
  • 1/ blikje ansjovis
  • rucola om af te werken
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
  • 4 stukken vis naar keuze (ik gebruikte koolvis, maar dit kan ook wijtingfilet zijn, kabeljauw,…) Kies bij voorkeur vis uit de Noordzee

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking (al dente, want hij gaat nog een beetje verder garen in de saus).
  2. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. 
  3. Roer er de ansjovis onder en laat wegsmelten. Voeg de olijven en chilipeper toe.
  4. Voeg de verse tomaten en het blikje tomatenblokjes toe.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Laat een 15-tal minuten sudderen en voeg dan de pasta toe en roer goed om.
  7. Kruid de vis met wat peper en zout en bak hem in een hete pan met wat boter. 
  8. Serveer de pasta in een diep bord doe er goed wat rucola en de kerstomaten over en leg het stukje vis erop.
  9. Als je houdt van de smaak van ansjovis, kan je er nog een bovenop de vis leggen.

Smakelijk!

Enkele tips

  • Als er geen goede rijpe tomaten te vinden zijn, kan je de hoeveelheid tomatenblokjes ook verdubbelen.
  • Let op met zout, omdat de ansjovis al een zilte smaak geeft.
  • De olijven kunnen weggelaten worden als je dit echt niet lust.