Waardebon van 25 euro voor kansarmen

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

Naar aanleiding van de coronacrisis geeft het lokaal bestuur Buggenhout ter ondersteuning van het consumptiebudget voor kwetsbare doelgroepen en van de lokale economie een waardebon uit van 25 euro.

Deze actie werd goedgekeurd tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn. “Hiervoor zal een budget van 22.030,87 euro uitgetrokken worden. De consumptiebonnen worden aan de kwetsbare doelgroepen toegekend via de sociale dienst. De waardebon is geldig tot 31 december 2021 en kan ingeruild worden bij een handelszaak in Buggenhout”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken Geert Mannaert (CD&V). “We hebben al een mooie lijst van Buggenhoutse ondernemers die hieraan deelnemen.”

De lijst en het reglement zijn te vinden op de website van de gemeente. “Maar het kan altijd beter en daarom willen we nog een oproep doen aan de Buggenhoutse ondernemers die nog niet op onze lijst staan. Ook zij kunnen zich kandidaat stellen. Handelaars die willen deelnemen aan de Buggenhoutse consumptiebon of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen via ondernemen@buggenhout.be of 052 33 95 11.”