Verrukkelijk Lokaal maakt wegwijs in korte ketenaanbod regio Kalkense Meersen Donkmeer

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws Wichelen

Rivierpark Scheldevallei en het project ‘PDPO Donkmeer’ lanceerden in samenwerking met het Regionaal Landschap Schelde-Durme de brochure “Verrukkelijk Lokaal”. De brochure en website kalkensemeersendonkmeer.be/korte-keten zetten aanbieders van lokale producten uit Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen in de kijker.

Meer en meer mensen beseffen dat rechtstreeks inkopen doen bij de boeren uit de streek een duurzame keuze is. Om de inwoners van Berlare, Laarne, Wetteren, Wichelen en omstreken wegwijs te maken in het aanbod van eigen streek, stellen 21 lokale ondernemers hun producten uitgebreid voor in de brochure. Er is voor elk wat wils, gaande van duurzaam geteelde groenten, fruit, bloemen en vers vlees tot verwerkte producten zoals zuivel, honing, wijn, bier, likeuren en zelfs cosmetica. “Het doet ons plezier te zien dat mensen dit jaar hun eigen streek (her)ontdekken. We vonden massaal de weg naar de prachtige natuurgebieden in onze provincie en naar de hoevewinkels in de buurt waar landbouwers hun oogst verkopen die vlakbij je thuis groeit en bloeit,” zegt Carina Van Cauter, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en voorzitter van Rivierpark Scheldevallei.

“Landbouwers zijn een belangrijke partner om een sterke visie te ontwikkelen voor de Scheldevallei”

“Al wie woont, werkt of in zijn vrije tijd komt genieten van rust en natuur in Kalkense Meersen Donkmeer, koestert de riviernatuur, weidse akkers en unieke flora en fauna van Rivierpark Scheldevallei. En daarom omarmt Rivierpark Scheldevallei de korte ketenlandbouw,” vult Leentje Grillaert, gedeputeerde voor Landbouw en Plattelandsbeleid, aan. “Landbouwers zijn een belangrijke partner om een sterke visie te ontwikkelen voor de Scheldevallei.”

“We zijn dan ook bijzonder trots om als Regionaal Landschap mee te werken aan een kwaliteitsvolle open ruimte dankzij projecten zoalsRivierpark Scheldevallei en ‘PDPO Herstructurering en doordachte uitbouw Recreatiepool Donk Berlare’,” besluit Riet Gillis, voorzitter van Regionaal Landschap Schelde-Durme. “Met deze brochure nodigen we je uit om mee te genieten van al het moois én lekkers dat de Scheldevallei te bieden heeft. Spring op je fiets of stippel een wandeling uit en vergeet zeker je boodschappentas niet.”

 

Foto’s (c) Rivierpark Scheldevallei.