Zwemmen in Olympos opnieuw toegelaten vanaf 19 december

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De lokale veiligheidscel van Dendermonde besliste om het zwembad Olympos opnieuw te openen vanaf zaterdag 19 december, dit zowel voor clubs als voor publiek. Het schoolzwemmen hervatten kan vanaf maandag 4 januari 2021.

“We hebben van de langere sluiting gebruik gemaakt om een aantal bijkomende herstelwerken uit te voeren waarvoor nu meer tijd was, o.a. aan betonrot. De versoepeling van de federale regering om de zwembaden te heropenen, kwam dan ook onverwacht. We bekeken waar welke werken bezig waren en hoe we die zo snel mogelijk kunnen afronden”, volgens schepen van Sport Nele Cleemput (CD&V). “Een plotse heropening van een zwembad is bovendien niet zo vanzelfsprekend als het lijkt: een zwembad kan niet zomaar van vandaag op morgen heropstarten. Technisch gezien komt hier immers heel wat bij kijken (poetsen en ontsmetten, het water opnieuw op temperatuur brengen …).  Heropenen op 19 december is dan ook het vroegst haalbare.”

“Heropenen op 19 december is dan ook het vroegst haalbare”

De medewerkers van Zwembad Olympos zijn ook nog aan de slag bij verschillende andere diensten waar er door de coronacrisis handen tekort zijn. “Door pas op zaterdag 19 december te openen, is er voldoende tijd om vervanging te zoeken voor deze noodzakelijke ondersteuning. Enkel het 25-meterbad en het instructiebad gaan open. Het recreatiebad blijft dicht. Dit deel mag niet open volgens de federale richtlijnen en blijft bovendien zoals gepland dicht voor de verbouwingswerken. De krokodil-glijbaan, stoombaden, whirlpools worden afgesloten. De douches zullen om technische redenen nog niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Je moet opnieuw vooraf reserveren om te komen zwemmen. Dit zal vanaf woensdag 9 december online en telefonisch mogelijk zijn. We werken opnieuw met blokken van 1 uur, per blok laten we 40 zwemmers toe.”