Zindelijkheidskoffer om kinderen beter op het potje te laten gaan

Algemeen Wichelen

Het Huis van het Kind komt met de zindelijkheidskoffer, om ouders en peuters te helpen bij het proces naar zindelijkheid.

De koffer van Huis van het Kind Laarne – Wetteren – Wichelen wordt in samenwerking met Kind&Gezin en de bibliotheken gelanceerd. “Hij is gevuld met heel wat leuke materialen om samen met je kind aan de slag te gaan”, klinkt het. “Er zitten onder meer een spel, een boekje, een knuffel en een luiertje voor de beer in. Voor de ouders is er de nodige informatie en ondersteuning. Alles om van zindelijk worden een aangenaam moment te maken.”

De koffer is uit te lenen in de bibliotheekfilialen van Laarne, Wetteren en Wichelen. Ook Huis van het Kind heeft een koffer ter beschikking. “Jaarlijks gaan er ook infosessies rond zindelijkheid door of je kan er ook een afspraak maken om samen het proces van je kind te bespreken.”

 

Foto (c) Gemeente Wichelen.