Sandy Casieris (FC Lebbeke) over de mogelijke heropstart van de competitie in februari

Lebbeke Voetbal

Iedere voetballer snakt naar de heropstart van de competitie, ook bij FC Lebbeke is dat het geval. Maar trainer Sandy Casieris die zelf besmet geraakte met Covid-19 en heeft nog even tijd nodig om echt volledig genezen te zijn en weer op het veld te kunnen staan om aanwijzingen te geven.

Hij is nog niet helemaal op zijn plooi, de trainer van FC Lebbeke. Na de laatste wedstrijd van zijn ploeg in Torhout bleken twee spelers besmet met het virus en ook Sandy zelf. “Ik heb een dag in het ziekenhuis gelegen met corona. En ik zit nu al zeven weken thuis van mijn werk. Niet normaal wat dat virus kan doen”, legt de trainer uit. “Ik heb nog steeds ademhalingsproblemen. Gelukkig is er nog even tijd om weer de oude te worden, gezien de heropstart van de competitie toch nog zeker een paar maanden op zich laat wachten. Te vroeg herbeginnen zou niet goed zijn. Bij de club zien ze dat ook niet zitten, want als de kantine dichtblijft zijn er ook geen inkomsten.”

Er wordt gewag gemaakt van 14 februari. “Ik had twee scenario’s in mijn hoofd”, alsnog Sandy Casieris. “Of we zouden na Nieuwjaar niet meer spelen en enkel nog jeugd aan het werk zien, of we zouden een halve competitie afwerken, want meer is niet mogelijk omwille van examens, het Europees kampioenschap en te veel midweekwedstrijden. Het is dat tweede geworden en daar ben ik gelukkig mee. Iedere sportman wil voetballen en hopelijk kunnen we rond de jaarwisseling de trainingen opstarten en krijgen we de mogelijkheid om oefenmatchen te spelen.”

“Je kan niet tot in het oneindige verwachten dat iedere speler alleen maar dat programma volgt”

Het is alweer een tijd geleden dat de coach zijn spelers zag, maar er is contact gebleven. “We hebben hen een programma meegeven voor enkele weken, maar zijn er onlangs mee gestopt. Je kan niet tot in het oneindige verwachten dat iedere speler alleen maar dat programma volgt, vooral omdat er geen richtdatum was en er dus eigenlijk nergens naartoe gewerkt wordt. In deze tijden kan je nog geen week vooruitkijken, dus is de eerste competitiewedstrijd leggen op 14 februari wel een goede richting, maar we weten nu niet of er dan effectief zal kunnen gespeeld worden. In elk geval is het zo dat de concurrentie binnen de kern groot genoeg is, zodat het voor iedereen duidelijk is dat wie niks doet niet in de ploeg kan staan.”

Nog niet verloren

FC Lebbeke staat er in elk geval niet slecht voor met 8 punten uit de vier wedstrijden die al werden gespeeld. Nog niet verloren dus. “We hebben Eppegem gehad en twee moeilijke verplaatsingen naar Torhout en Anzegem. We kunnen niet ontevreden zijn met de punten die we al binnenhaalden. Zij die er al een aantal achterstaan, zullen het in dit competitieformat lastig hebben om bovenaan te eindigen. Ik ben er dus van overtuigd dat we wat voorsprong hebben op de andere ploegen, al zeker mentaal.”

Foto (c) Dany Van Belle.