Meer kunst op het Zeelse openbaar domein, dat is wat Open VLD wil

Algemeen Cultuur Gemeenten Nieuws Zele

Open VLD wil graag meer kunst in het straatbeeld zien. En roept de meerderheid op om daar voor te gaan.

“Onlangs werd in het schepencollege besloten om het kunstwerk ‘t Kapelleken, een beeldconstructie van Ann Van Gassen op het Kerkplein van Zele-Avermaet, te verhuizen naar de binnenkoer van het oude postgebouw of de tuin van de befaamde Zeelse kunstenares. Daarenboven bood de gemeente zich aan om het imposante kunstwerk te helpen verplaatsen”, zegt oppositieraadslid Marc Verberckmoes (Open VLD). “Wij stellen voor om het kunstwerk een betere bestemming te geven, wat het ook echt verdient. De keuzes om Zeelse kunst aan de Zelenaar kenbaar te maken en het aangenaam gevoel op het openbaar domein te bevorderen, gaan hand in hand.”

“De keuzes om Zeelse kunst aan de Zelenaar kenbaar te maken en het aangenaam gevoel op het openbaar domein te bevorderen, gaan hand in hand”

“De Zeelse kunstkringen Were Di en Kunst Nu kennen heel wat getalenteerde kunstenaars, die hun werk openbaar en duurzaam willen tentoonstellen”, volgens Verberckmoes. “Tijdens de vorige legislatuur verschenen reeds kunstwerken op pleintjes zoals bijvoorbeeld in het Park Peeters, de Nieuwe Kouterdreef, Hansevelde en Durmen. Deze trend werd recent verdergezet met de kunstige decoratie van de Zeelse elektriciteitskastjes. Verschillende openbare locaties kunnen voor kunstwerken zeker nog in aanmerking komen. Dat zou een stevig signaal zijn vanwege het Zeelse gemeentebestuur.”

 

Foto (c) Open VLD Zele.