Maarten Cooreman (E.Zele): “Als we bovenin kunnen blijven staan tot in mei, dan zullen we dat uiteraard niet laten schieten”

Voetbal Zele

Dat er reikhalzend uitgekeken wordt naar de heropstart van de voetbalcompetitie is zwak uitgedrukt. Bij Eendracht Zele staan ze te trappelen om er weer aan te beginnen. Nu de voetbalbond ervoor koos om enkel de heenronde af te werken zitten de Zelenaars in een riante uitgangspositie.

Na de feestdis opnieuw aan de trainingen beginnen, dat is wat ze bij Eendracht zouden willen. “Met de volledige groep of in groepjes van vier of meer. Het hangt niet alleen van de overheid, maar ook van het gemeentebestuur af”, maakt Maarten Cooreman duidelijk. “Onze trainer liet weten dat hij ook hoopt er tegen halverwege januari opnieuw te kunnen in vliegen, zodat we helemaal klaar zijn voor de nieuwe start. Het is nog even voor we er weer kunnen aan beginnen, maar er is vooral toch onzekerheid weg nu er een datum is. Al weten we op dit moment niet zeker dat er effectief weer zal kunnen gevoetbald worden op 14 februari. Toch is het iets om naartoe te werken. Na al dat individuele lopen, fietsen of padel spelen met twee. Meer zat er niet in. We kijken er hard naar uit en zijn het contact met elkaar niet verloren. Een voordeel van allemaal in de buurt van het veld te wonen.”

“Wij hebben vijftien op vijftien, dat kan niet beter als uitgangspositie”

De beslissing om na de vijf afgewerkte er nog tien bij te doen en dan te kijken wie zal stijgen en dalen valt in goede aarde in de Elststraat. “Tegen Denderhoutem, Jong Zulte, Latem, Mariakerke en Berlare wonnen we”, gaat Cooreman verder. “De ploegen die na vijf wedstrijden in onze buurt geklasseerd staan, daar moeten we nog tegen spelen, zoals Elene-Grotenberge, Kalken en Aalter. Het kan dus best spannend worden. Wij hebben vijftien op vijftien, dat kan niet beter als uitgangspositie. Andere teams zullen het een mindere beslissing vinden en hebben nog wat in te halen. Zij zullen misschien wat achter de feiten aanhollen en starten met een zekere druk, terwijl daar voor ons geen sprake van is. Er hoeft ook niks voor het bestuur, maar als we bovenin kunnen blijven staan tot in mei, dan zullen we dat uiteraard niet laten schieten.”

Foto (c) Eendracht Zele.