Belangrijk moestuinweetje!

Homemade Homegrown

Wil je starten met een moestuin? Ja, doen!

Maar héél belangrijk: begin klein … alleen op die manier hou je het vol. Uiteraard is het geweldig een gigantische moestuin te hebben met groentjes in alle smaken, geuren en kleuren! Toch blijkt het eerste jaar van een moestuinier héél bepalend te zijn voor de verdere moestuinplannen. Besef dat je, na het zaaien, ook je moestuin op tijd en stond moet onderhouden (wieden, water geven, …) én dat je ook alles op tijd geoogst en verwerkt moet krijgen.

Als je start met een klein stukje – dat kan al vanaf 1 m² of zelfs in potten en bakken op je balkon – dan voel je al snel of het jouw ‘ding’ is. Jaar na jaar kan je daarna je moestuin uitbreiden – indien gewenst.

Dus plan alvast jouw goede voornemen voor 2021 en ga in jouw tuin op zoek naar een plekje waar de zon +/- 6 uur per dag schijnt en baken het alvast af om in het voorjaar te starten met zaaien en planten.

Ook op een terras of op een kleine tuin kan je aan de slag met moestuinieren. Terracotapotten zijn ideaal omdat ze heel wat warmte opnemen en afgeven aan jouw plantjes.

 

Mijn moestuinbedjes zijn afgebakend met hout