OCMW koopt bijkomend bewegingsmateriaal voor bewoners Ter Meere

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws Overmere

De coronacrisis heeft gevolgen voor de revalidatie-  en bewegingsoefeningen in het woon-zorgcentrum Ter Meere in Overmere. Het OCMW kocht daarom extra materiaal aan.

“De oprichting van een speciale Covid-eenheid maakt de aankoop van extra materiaal noodzakelijk”, volgens Gunther Cooreman (Open VLD), schepen van Sociale Zaken. “Daarenboven is het wenselijk dat meer per afdeling wordt gewerkt aan de mobiliteit en het fit houden van de bewoners. De grote bewegingszaal is nog steeds niet in gebruik omdat er moet vermeden worden dat er teveel verplaatsingen zijn van personeel en bewoners om zodoende besmettingsgevaar te beperken. Het bestaande materiaal moet dan ook opgesplitst worden, vandaar de bijkomende aankoop om zodoende alle bewoners te kunnen helpen.”

Concreet is er de aanschaf van een gemotoriseerde trainer voor de onderste en bovenste ledematen en een veilig toestel voor hulp bij het stappen en lopen. “Het blijkt dat dagelijks bewegen onder meer de immuniteit van de bewoners sterk verbetert. Daarnaast is het bevorderlijk voor het behouden en winnen van kracht, uithouding en zelfstandigheid. Veilig bewegen in een beschermende omgeving werkt erg motiverend en is  goed voor de levenslust. Het gaat hier om een bedrag van 7000 euro. Het woon-zorgcentrum kan dit inbrengen in een subsidie van 24.000 euro die werd verkregen in het kader van de coronacrisis vanwege de Vlaamse overheid”, alsnog de schepen. Het was Sinterklaas die het materiaal kwam brengen.