Meer fruit en extra picknickbanken voor De Puzzel

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

Omdat het niet voor elke ouder even vanzelfsprekend is om met regelmaat vers fruit en verse groenten aan te bieden, wou basisschool De Puzzel ook dit schooljaar “Oog voor lekkers” laten doorgaan. Deze actie brengt fruit naar de school en maakt het beschikbaar voor ieder kind, op wekelijkse basis.

“Samen een nieuwe vrucht ontdekken, een nieuwe smaak proeven, al dan niet met de daarbij horende gekke bekken: Dit creëert steeds een gezellig moment onder klasgenootjes”, volgens Tineke Colson van de ouderraad van de school.  “Een stukje fruit delen met de vriendjes, samen een hapje eten, het komt de sfeer enkel ten goede, en dat zie je op de foto. De consumptie van voldoende fruit en groenten is bij vele kinderen een pijnpunt, en “Oog voor lekkers” doet hier wat aan.”

“Een stukje fruit delen met de vriendjes, samen een hapje eten, het komt de sfeer enkel ten goede”

De ouderraad van De Puzzel sponsort dan ook met veel plezier dit jaar opnieuw deze lekkere en gezonde actie. Wanneer de raad voorstelde om nog meer houten picknicktafels aan te kopen, ging de directie daar op in. “Bovendien zijn ze in deze speciale tijden extra handig om alle kinderen de kans te geven om “kiemvrij” in de buitenlucht hun middagmaal te eten. In de warmere maanden zullen deze opnieuw met plezier gebruikt worden om te lunchen. Boterhammetjes smaken des te lekkerder in de buitenlucht”, vindt Tineke nog. “Het hele jaar door kunnen de juffen van De Puzzel er ook gebruik van maken om de traditionele lessen eens af te wisselen met een lesmoment in de gezonde buitenlucht.”

 

Foto (c) De Puzzel.