Jeugdtheater Rhetorika en Koreo Piko delen Zeelse Jeugdprijs

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

De algemene vergadering van de Zeelse Jeugdraad kiest jaarlijks een verenging of jeugdbeweging die in Zele een positieve indruk heeft nagelaten het voorbije jaar in het Zeelse jeugdwerk. En die wordt gedeeld tussen jeugdtheater Rhetorika en Koreo Piko.

Dit jaar konden de culturele jeugdverenigingen zich kandidaat stellen om de prijs te winnen. “Wegens COVID-19 waren we genoodzaakt om op onze digitale vergadering de wedstrijd uit te schrijven en moesten de kandidaten zich dan ook via een filmpje kandidaat stellen en promoten. Zowel Jeugdtheater Rhetorika als dansgroep Koreo Piko stelde zich dus kandidaat”, zegt Arne Baeyens, de recent verkozen voorzitter van de Zeelse Jeugdraad.

“Op onze digitale vergadering konden alle verenigingen stemmen voor hun beste kandidaat, we kwamen uit op een gelijkspel en besloten de prijs te delen. Alhoewel in dit speciale jaar eigenlijk elke jeugdbeweging en jeugdvereniging deze prijs wint voor de uitstekende inzet tijdens deze gezondheidscrisis”, vertelt Dries Van Hecke, lid van het dagelijks bestuur. “We willen onze twee winnaars van harte proficiat wensen! Zij mochten reeds een cheque van 125 euro in ontvangst nemen waarmee ze hun leden eens goed kunnen verwennen. En aan alle andere jeugdverenigingen, jeugdbewegingen en jongeren de volgende boodschap: sterk bezig en volhouden. De Zeelse Jeugdraad ziet jullie graag.”