Capelderij maakt knutselwerkjes voor De Heymeulen

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

De leerlingen van de Capelderij in Opdorp, een school voor bijzonder secundair onderwijs, knutselden voor de bewoners van woon-zorgcentrum De Heymeulen.

“BuSO Capelderij gelegen in Opdorp, is een school die jongeren begeleid tussen 13 en 19 jaar. Deze leerlingen komen met een geladen rugzak de school binnen en hebben het op de een of andere manier emotioneel moeilijk”, zegt coördinator Liesbeth Vermaut. “Ook zij dragen een extra zware last mee in deze tijden van Covid-19. Doch vinden de leerlingen het ook erg dat mensen in een rustoord weinig of geen contacten meer hebben. Daarom staken ze de handen uit de mouwen om in deze donkere dagen knutselwerkjes te maken, om de mensen wat licht en hoop te geven in deze eindejaarperiode.”

“De leerlingen vinden het erg dat mensen in een rustoord weinig of geen contacten meer hebben”

Vanuit de gedachte dat iedereen graag een cadeautje, geschenkje of briefje ontvangt, werkten de leerlingen van BuSO Capelderij vol enthousiasme creatief aan kaarsenhoudertjes, led-lichtjes met een boodschap, kerstversiering en zelfs persoonlijke brieven voor hen die geen of weinig familie hebben. “Ook een kerststal werd creatief in elkaar geknutseld. Alles werd aan de verantwoordelijken van De Heymeulen op een veilige manier overhandigd en verdeeld onder de meer dan 70 bewoners. Wij wensen iedereen nog vele warme weken.”