Oproep naar projecten die mens en omgeving doen floreren in DDS-regio

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Gemeenten Hamme Lebbeke Nieuws Wichelen Zele

Om mens en omgeving meer samen te brengen in maatschappelijke projecten doet intercommunale DDS een oproep naar ideeën. De geselecteerde projecten kunnen via Streekfonds Oost-Vlaanderen van financiële steun genieten.

Als structurele partner van Streekfonds Oost-Vlaanderen doet intercommunale DDS een warme en heel bijzondere oproep naar de inwoners van de Scheldevallei. Wie een initiatief op poten wil zetten om mens en omgeving met elkaar te verbinden, kan via Streekfonds Oost-Vlaanderen een financieel duwtje in de rug krijgen. Op die manier kan iedereen actief meewerken aan een regio waar het aangenaam wonen, leven en werken is. Kersvers directeur van DDS, Kris Dooms legt uit hoe dit precies werkt: “Particulieren, verenigen, maar ook scholen kunnen bij Streekfonds Oost-Vlaanderen een pilootproject indienen dat een meerwaarde geniet voor mens en omgeving. Ik denk bijvoorbeeld aan een zorgboerderij, een sociale moestuin, fiets- en wandelinitiatieven voor kwetsbare groepen of een speelbos. Na goedkeuring door de jury is het de bedoeling dat de projectleider een crowdfundingcampagne lanceert om de helft van het benodigde budget bij elkaar te kunnen sparen. Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbelt dit bedrag graag met een maximum van 5.000 euro en maakt het op die manier mogelijk om een nieuw project te laten realiseren.”

Wie in de Scheldevallei woont, dat zijn de acht DDS-gemeenten plus Laarne, heeft tot en met dinsdag 19 januari 2021 de tijd om online een projectidee in te dienen. Streekfonds Oost-Vlaanderen zal de geselecteerde projecten in maart 2021 bekend maken. Meer info hier.