Infoborden op speelpleintjes vormen educatieve speelsafari

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De stad Dendermonde ontwierp een educatie speelsafari. Dat houdt in dat de speelpleintjes voorzien worden van infoborden met weetjes over de planten en dieren die er aanwezig zijn. Samen vormen ze een fietstocht.

De dienst Milieu en Platteland en De Harige Bende verzamelden per speelplein heel wat info over de fauna en flora. Ze stelden infoborden op waar ook tips op staan voor kinderen die in eigen tuin de natuur veel aandacht willen geven. “Er zijn een pak planten en diertjes op en om onze speelpleintjes”, volgens schepen van Jeugd en Natuur Nele Cleemput (CD&V). “En dat hebben we op infoborden gezet, want er zijn dingen die de mensen niet weten. En dus zullen ze zeker verwondering opwekken. Het is de bedoeling dat er op de 35 speelplekken in de stad en de deelgemeenten minstens één bord komt. Allemaal samen zullen ze volgend jaar dan een fietsroute vormen.”

Het eerste bord werd geplaatst op het speelpleintje in de Franz Courtensstraat.