Statieplein krijgt voor het eerst ook immense kerstboom

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De dagen worden korter en donkerder. Door de coronamaatregelen zijn onze sociale contacten beperkt en dat zorgt voor eenzaamheid. En daarom wil de stad voor extra licht zorgen. “Tijdens deze donkere dagen kunnen we elkaar een hart onder de riem steken door warmte, licht en verbondenheid te verspreiden”, zegt schepen Dieter Mannaert (CD&V).

“Jammer genoeg mogen een aantal geplande initiatieven niet plaatsvinden. Toch willen we als lokaal bestuur alle Dendermondenaren een hart onder de riem steken en zo deze moeilijke periode wat ‘lichter’ maken”, zegt Dieter Mannaert. “De traditionele kerstboom op de Grote Markt staat er al. Ook in alle deelgemeenten werd de kerstverlichting opgehangen en waar mogelijk ook uitgebreid. Bovenop de bestaande kerstverlichting worden ook nog een aantal extra straten en pleinen verlicht. De Brusselsestraat en Oude Vest en ook de Denderoevers zijn feestelijk versierd. Bovendien hebben we extra aandacht besteed aan het station, toch één van belangrijkste toegangspoorten naar Dendermonde. Op het Statieplein staat een kerstboom die de bezoekers verwelkomt.”

“We hebben extra aandacht besteed aan het station, toch één van belangrijkste toegangspoorten naar Dendermonde”

De ondernemers op het Statieplein zijn ondanks het feit dat ze nog gesloten blijven door corona tevreden met de extra sfeer. “Om diverse redenen werd hier nooit een kerstverlichting geplaatst, laat staan een kerstboom, nu wel en daar zijn we blij om”, zegt Tom Jansegers van The American Poolbar. “Meteen werden ook , ter voorbereiding, de twee groenparkjes volledig vernieuwd op het stationsplein door de arbeiders van de stad. Voor de elektriciteitsvoorziening van de boom sprongen wij graag bij, zodat zij toch ook een beetje hun steentje bijdragen tot dit fantastisch initiatief.”