Onze Noordzee heeft heel wat lekkers te bieden en dus maak ik ook regelmatig een stukje vis. Dit is een makkelijk eetbare vis, want hij heeft kraakbeen in plaats van graten.
Ingrediënten voor 4 personen
- reken 1 rogvleugel per persoon (middelgroot formaat)
- als het grote rogvleugels zijn, kan je hem ook middendoor snijden, dan is een halve voldoende
- 800g tot 1kg aardappelen voor puree
- 150ml melk
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 eidooier
- 1 bussel waterkers
- trostomaatjes
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- boter
- 2 eetlepels kappertjes op azijn
- 1 bussel peterselie, fijngesneden
- sap van 1 citroen
Hoe ga ik te werk?
- Droog de rogvleugel goed af tussen keukenpapier, kruid af met peper en zout langs beide kanten.
- Verwarm de oven op 175°C.
- Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in gezouten water.
- Laat de tomaatjes aan het steeltje zitten en leg in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en de Provençaalse kruiden.
- Zet ze in de oven gedurende ongeveer 20min, of tot ze beginnen poffen (het vel net beginnen barsten).
- Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Plet met een pureestamper, kruid met nootmuskaat en voeg de melk en eidooier toe. Giet niet ineens alle melk erbij, zo ben je zeker dat de puree niet de dun is (afhankelijk van de gebruikte soort aardappel).
- Voeg de rauwe waterkers toe en roer onder de puree. Deze gaat slinken door de warmte van de puree en moet niet eerst aangestoofd worden.
- Bak de vis in een goede klont boter, eerst aan de dikste zijde van de rogvleugel.
- Draai om als hij mooi bruin is gebakken en bak ook de andere zijde goudbruin.
- Haal uit de pan en leg op het bord.
- Voeg in het vet van de pan de peterselie, kappertjes en citroensap toe.
- Serveer de rogvleugel met wat puree, de tomaatjes en schep er de saus van peterselie over.
Nog enkele tips:
- Als je geen fan bent van kappertjes, kan je ze weglaten, maar dit geeft wel een friszure smaak aan de saus.
- Dit is geen bord dat je heel mooi kan serveren, maar de smaak doet hier alles!