Extra containers voor wie van ‘feestglas’ af wil

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Gemeenten Hamme Lebbeke Nieuws Wichelen

In de aanloop naar de eindejaarsfeesten voorziet Verko ook dit jaar extra glasbollen in de 9 aangesloten gemeenten. Op die manier wil de afvalintercommunale proactief een oplossing bieden voor de mogelijke toevloed van glazen flessen en bokalen.

De komende 2 maanden voorziet Verko 16 extra glasbollen in de regio Dendermonde-Wetteren. “De eindejaarsfeesten zijn in aantocht. Ook al zullen ze op een andere manier worden gevierd dan gewoonlijk, toch zullen de vaste waarden van een glaasje drinken en uitgebreider kokkerellen wellicht niet ontbreken. Om de mogelijke toevloed van glazen flessen en bokalen op het einde van het jaar en bij het begin van 2021 aan te kunnen, plaatsen we tijdelijk extra glasbollen in de regio Dendermonde-Wetteren”, aldus Peter De Leeuw, directeur van Verko.

Verko laat de glascontainers iedere week ledigen, maar toch kan door een enorme aanvoer van glas op korte tijd een container vol geraken. Peter De Leeuw: “In dit geval verzoeken we de inwoners om het glas opnieuw mee te nemen naar huis of om naar een andere container in de buurt te gaan. Glas naast de volle container plaatsen, hoort niet. Je riskeert dan een boete voor sluikstorten.”

De extra glasbollen bevinden zich op de volgende locaties: Donklaan (politiekantoor) en Leopolddreef in Berlare, Stationsstraat en Platteput in Buggenhout, aan de sporthal in Oudegem, Begijnhoflaan en Mechelsesteenweg in Dermonde, Breestraat in Sint-Gillis, Dokter H. Hyleboslaan en Mergelbeek in Hamme, Heirweg in Laarne, Meysveld in Lebbeke, Kruisstraat in Melle, Warandestraat en Schrijakkerstraat in Wetteren en Scheldbrugstraat in Wichelen.