Kris Dooms (51) leidt intercommunale DDS

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Gemeenten Hamme Lebbeke Nieuws Wichelen Zele

Sinds 1 december 2020 is de leiding van intercommunale DDS in handen van Kris Dooms (51). Een man met een ondernemershart die de wil heeft om met een gedreven team ambitieuze plannen te realiseren voor de regio Dendermonde-Wetteren.

Kris Dooms (51), een gedreven en ervaren ondernemer uit Lebbeke-Wieze neemt de leiding over van DDS. De intercommunale zocht een inspirerend manager om de transitie te maken naar het nieuwe DDS en de organisatie verder uit te bouwen. “Maar dat kan één man niet alleen”, zegt Kris Dooms. “Ik ben een teamplayer en geloof sterk in de vakkennis van het gedreven team. Samen met hen wil ik werken aan nieuwe projecten om de DDS-gemeenten stevig met elkaar te verbinden. We gaan de uitdagingen aan van duurzame economische en ruimtelijke ontwikkeling, het klimaat-en energievraagstuk, mobiliteit en betaalbaar wonen. Met dit team wil ik de eerste steen leggen van vernieuwing waarvan de hele werkingsregio de vruchten zal plukken.”

Ook DDS-voorzitter Hans Knop is opgetogen met Kris Dooms als nieuwe directeur. “We zijn er als raad van bestuur van overtuigd dat Kris de juiste man op de juiste plaats is”, zegt hij. “Hij heeft bakken ondernemerservaring en bruist van de creatieve ideeën. We hebben het volste vertrouwen in hem om van DDS de dienstverlenende intercommunale te maken die onze gemeenten voor ogen hebbenen bovendien ook nodig hebben.”

 

Foto (c) DDS – vlnr: Peter De Leeuw (directeur Verko), Hans Knop (voorzitter DDS) en Kris Dooms (directeur DDS).